Première

Gepost op in de categorie Geen categorie

1291329_697489236957252_1722418232823875934_o

Vandaag was de dag van de première. Eenmaal in de schouwburg aangekomen vanmiddag was de opwinding, spanning en energie al voelbaar…
Toi’s werden uitgedeeld en fleurde de kleedkamers al direct op, de eerste tranen vloeide al door mooie woorden op persoonlijke kaartjes en de geur van grime en haarlak  vulde al snel de ruimtes. De sfeer was goed en er zat al een lekker tempo in bij kap en make-up, inzingen, feedbackrondje en al dat soort dingen…

En dan is het zover, 15 minuten voor aanvang… We waren aan het “gangen” door in een grote kring in de gang van de kleedkamers te staan en daar even gezamenlijk de energie op te pakken voor de show. We gaan knallen, dat was de overduidelijke boodschap! Dat hebben we dan ook zeker gedaan.

5 minuten voor aanvang. Cast verzameld zich achter in de coulissen. Kas zit al bij zijn typemachine op de verhoging achter op het podium en Suzanne heeft haar plek op de piano al ingenomen voor het nummer “nature boy”  Iedereen heeft zijn plek en weet wat ze moeten doen.
Je hoort de mensen in de zaal plaatsnemen, een heerlijk geluid van rumoer… Dan zet het orkest in en voel je de kriebels ontstaan die zo belangrijk zijn om een show scherp te kunnen spelen. Scherp waren we zeker en de energie was helemaal goed. De bohemiens hebben hun energie, de opening is knallend en flitsend, Satine haar introductie is prachtig, de diamond dogs knalde, er kwamen heerlijke reacties vanuit de zaal op de poeziescene, mensen leerde de Duke al snel van zijn “goede” kant kennen, spectaculair spectaculair was zeker spectaculair, Elefant love medley werd super ontvangen, It’s Alright was zeker echt alright, chamma chamma kreeg een mooie energie en we sloten spetterend af met Like a Virgin.

Pauze. Een enthousiast gevoel overheerste. We zijn echt goed aan het spelen. Goede reacties van crewmembers… Wat een energie al voor een première.

En dan start de tweede helft. De ambassadeurs voor amateurkunst namen volledig hun ruimte in de openingsscène en genoten hier zichtbaar van. De Duke pakte zijn moment in zijn solo en we zagen een andere kant van hem in dit nummer. Hoogtepunt was echt de El Tango scene die de hele zaal meenam in verschillende indrukwekkende verhaallijnen. The show must go on kwam ook goed binnen bij het publiek! Dan de laatste scene’s waarbij de zaal de show “spectaculair spectaculair” echt kan zien inclusief het aangepaste einde maar deze show wordt onderbroken door Christian die Satine betaald en opgevolgd door de ware liefdesscène gevolgd door de dood van Satine…….

Dan sluit het doek. De première is een feit! We gaan applaus halen en genieten!

Natuurlijk waren er punten die strakker konden, kleine dingen die net niet goed gingen maar WOW wat hebben we een waanzinnige première neergezet met zijn allen en wat werd het enorm goed ontvangen door het publiek!!!