Beetje Stout: Joalycke Van Neck

Gepost op in de categorie BeetjeStout

Deventer_Musical_Peter_Lammers_Beetje_Stout_-204

Het project BeetjeStout zit erop. Tijd om terug te blikken…. Wie kunnen dit nu beter dan de deelnemers zelf? Vandaag is Joalycke van Neck aan het woord.

Na een aantal jaar Deventer Musical watertandend te hebben gevolgd kwam eindelijk een project op mijn pad waarvoor ik de tijd had om mee te kunnen doen. Stond ik de vorige keren nog kwijlend aan de zijlijn bezet door andere producties. Nu kon ik mij vol goede moed opgegeven voor de auditie, niet wetende dat ik later herstellende van een “stoute” luchtweginfectie de auditie moest volbrengen.

Na de auditie ronde te hebben overleefd (letterlijk) en helemaal hersteld begon het repetitie proces van “beetje Stout”. Tijdens de 1ste paar repetities viel het al op dat een paar leden een hechte familie waren door velen jaren van producties samen. In het begin van de repetities heb ik dan ook vaak aan het einde daarvan mij afgevraagd of ik daar als “vreemde eend” wel tussen zou passen. Ik kende immers helemaal niemand van tevoren. Het bleek verder ook al snel dat een “beetje stout” voor iedereen een andere invulling was en dat veel van deze kanten van deze woorden ook belicht zouden worden in de voorstelling.

Hoewel deze verschillen vooral in het begin zichtbaar waren kwam alles samen in het werkweekend op een boerencamping in Teuge. Naast dat alle nummers voor iedereen duidelijk werden gezet en gezongen onder de leiding van Monique en Lise was er ook veel aandacht om elkaar beter te leren kennen. Dit is ook zeker gelukt en daarnaast hebben enkelen vrees ik door mij een “weerwolf” verslaving opgelopen. Want wie wist dat die onschuldige mededeelnemer stiekem ’s nachts een weerwolf was die in 1 zet uit spel zet?!

Voor mij was het tot slot weer fijn terug te gaan naar een oude bekende: de musical. Na als kind alleen maar musicals te hebben gedraaid en gezongen (mijn familie is er nog van aan het herstellen) ben ik een aantal jaar ‘verleid’ door de popmuziek. Tijdens de repetities kwam ik er weer helemaal achter waarom ik van musical hou. De combi muziek en theater maakt mij altijd weer warm en blij van binnen. En helemaal als ik het zelf mag opvoeren. Kortom als mij de vraag wordt gesteld de volgende keer weer? Dan heeft mijn stukje die vraag hopelijk al beantwoord!

 

Tags: , , , ,